Kære kristendom, suck my dick

Skulle vi lige tale lidt om det med religion. Eller om magt, som det i bund og grund handler om. I tirsdags meldte flere af lederne og organisationerne i den kristne kirke i Danmark ud, at nu måtte det være slut med de der forskellige kønsidentiteter, og vi skulle komme tilbage til de klassiske familieværdier og menneskesyn, hvor en kvinde er en kvinde, en mand er en mand og en bøsse er noget, man går på jagt med.

De sagde godt nok ikke det med, at en bøsse er noget man går på jagt med, men det var nok mest fordi det ville lyde dårligt selv i Kristeligt Dagblad i 2018. Opsangen om familieværdier og den rette ægteskabelige sammenhæng kommer fra den kristne højrefløj. Samme fløj, som huser præster, der ikke vil give hånd til kvindelige præster. Opsangen kommer kort tid efter Priden i København og i en tid, hvor det katolske overhoved er under pres fra højrefløjen i det katolske USA, fordi han med pavehat har udtalt, at han ikke kan dømme homoseksuelle. Han sagde så godt nok også i denne uge, at familier til homoseksuelle skulle søge psykiatrisk hjælp.

Det var Berlingske, der lagde spalteplads til den kristnes højrefløjs længsel efter fordumstid. Kusine-avisen Weekendavisen har i dag et interview med formanden for Ny Borgerlige, Pernille Vermund, der vil have et stop for indvandring fra muslimske lande, da de efter hendes udsagn ikke forstår de danske frisind. Hun havde dog ingen kommentarer til fundamentalisterne i hendes egen statsreligion. Faktisk var der ingen af dem, der normalt kritiserer særligt muslimers manglende forståelse for dansk frisind og ligestilling, der havde et modsvar til de kristne, der mener, at det normale findes indenfor ægteskabet og familielivet mellem mænd og kvinder.

Det ville være let at ignorere det. At kalde udtalelserne og og personerne bag dem for tosser eller bare uvidende og bange, og så lade det være ved det. Problemet er bare, at når den fundamentalistiske højrefløj (ja, jeg smed lige de præster og organisationer ind i den kategorisering) brøler om naturlighed, traditioner og den rette måde at leve på, så larmer de endnu mere, hvis flertallet forholder sig tavst.

Ikke nok, at de i bund og grund angriber mennesker, jeg personligt elsker, så angriber de også det frisind, som jeg som dansker faktisk sætter ret højt. Noget, som jeg bryster mig af, når jeg rejser rundt i verden, at vi som samfund bliver bedre og bedre til at favne forskellighed og mangfoldighed – både hvad angår køn og seksualitet. Derudover har jeg vitterligt heller ingen interesse i at være kvinde på den måde, som fundamentalister af den ene eller anden religiøse overbevisning, prædiker for.

Jeg bliver dog virkelig forbandet, når jeg i årevis har hørt på den politiske højrefløj i Danmark, anført af fætrene i DF, smælde og skælde på Islam uden at der er nogen fra selvsamme fløj, der har sat hårdt mod hårdt mod den fløj af den kristne kirke i Danmark, der turnerer med de selvesamme budskaber, hvad angår homoseksualitet og køn. For i sidste ende er kristendommen en statsreligion i Danmark, og det er muligt, jeg ikke betaler til Folkekirken gennem en kirkestat, men min skattebetaling går stadig til at aflønne præster, der taler imod de demokratiske værdier, som vi har bygget vores samfund på.

Holdninger som disse, hvadenten de fremstilles af troende katolikker, jøder, kristne, hinduer eller muslimer skal ikke ties ihjel. De skal tales højt imod. Det handler ikke om religion, men om magt, og her ser jeg helst, at demokratiet har agt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s