Det der med egen virksomhed

Når man går ind af døren i en virksomhed – ihvertfald dem, jeg har arbejdet i – får man udleveret adgangskort, fem feriefridage, kantineordning, pensionsordning, printeradgang og løn plus det løse. Nu er jeg så den kvindelige tech-iværksætter, der vil ændre kønsbalancen i erhverslivet top. Og jeg skal hilse og sige, at der hverken er printer eller feriefridage med i den titel – eller løn for den sags skyld.

Der er gået lidt over to måneder siden, Ewelina og jeg slog pjalterne sammen om GoGetty (har du oprettet dig som bruger?). Og der er flere synlige ting, der er ændret i mit liv. Mit tøjforbrug og budget er fx faldet drastisk. En ting er den manglende løn. Men mest af alt arbejder jeg stadig i øjeblikket hjemmefra, da vi intet kontor har (!), og her er det oftere jeans end pencilskirts, der bliver hevet ud af skabet. Til gengæld har jeg aldrig købt så mange avokadoer i Netto i løbet af formiddagen, som jeg gør i øjeblikket.

Jeg har samtidig oprettet et holding selskab, udarbejdet shareholder-aftaler, bestilt virksomheds-nemID, talt frem og tilbage med mit pensionsselskab om hvordan jeg beholder mine forsikringer og svaret på en milliard million spørgsmål for at kunne få en bankkonto til mit holding selskab. For slet ikke at tale om de veksler, som jeg på ingen måde er begyndt at trække på mit netværk i forhold til at få flere kunder til GoGetty.

Jeg har ved flere lejligheder været ved at skide grønne grise, som de siger der, hvor jeg kommer fra. Når jeg er troppet op til kundemøder, stået skulder ved skulder med Ewelina foran en jury af professionelle investorer og chefen for Google i Danmark for at pitche GoGetty i Impact Challenge (som vi forøvrigt vandt), eller de efterfølgende interviews med DR, hvor det lige pludselig var mig, der stod foran kameraet. Dorothy, we aren’t in Kansas anymore!

Men så sender et af verdens mest maskuline brands en ny reklame på gaden, der tager et opgør med stereotyperne og sætter diversitet på forbrugerdagsordenen, og du ved bare, du har fat i den lange ende. Og hvis du ikke tror mig, så er der andre, der har lavet analyser på det her. Ifølge en undersøgelse fra Boston Consulting Group vil kvinder kontrollere 72% af privatforbruget globalt i 2028. For at få fat på de forbrugere har virksomheder brug for at deres produkter henvender sig til netop kvinder, og det kræver at man har kvinder i egne rækker igennem hele organisationen og især på toppen, hvor beslutninger bliver truffet.

I sidste ende handler det om at være i stand til at se løsningen, og det kan du kun, hvis du har de rette øjne, der kan se udfordringen. Og det er i bund og grund det, diversitet og GoGetty (har du oprettet din profil endnu?) handler om. Og på et eller andet tidspunkt, så når vi både eget kontor, printer, adgangskort, kantine (med masser af avocado), pensionsordning og feriefridage.

Reklamer

2 kommentarer til “Det der med egen virksomhed”

  1. Ud over hobby-aktiviteterne, tror jeg at beslutningen om hvilke mærker vi køber er 98% min hustrus beslutning… Fedt at se dig rykke Helene! Lønnen skal nok komme… /Rasmus

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s